Psychologische hulp

Psychologie Praktijk Antras Malden Nijmegen

In Praktijk voor Psychologie ANTRAS ben je van harte welkom voor psychologische hulp of coaching. Op professionele en ervaren manier kan ik mijn behandeling inzetten zodat je snel greep krijgt op wat jou bezig houdt. Je kunt binnen een week bij mij terecht waarbij het ook mogelijk is om een afspraak in de avonduren te maken. Je kunt door de huisarts of een andere hulpverlener verwezen worden, maar een verwijsbrief is niet noodzakelijk voor psychologische begeleiding in mijn praktijk.

Zo nodig kan ik ambulant mijn complementaire psychologische zorg verlenen en doe ik het consult bij de cliënt thuis.

  • Relatieproblemen; Wanneer er in de relatie veel onbegrip is, irritaties en verwijten zijn, of als er binnen het gezin een negatieve sfeer hangt.  Van verbinding, vertrouwen en intimiteit is geen sprake meer. Jullie zitten vast in negatieve niet-helpende hardnekkige patronen.
  • Angst en dwangmatig handelen; Je maakt je overal zorgen over, je wordt er vreselijk moe van, je concentratie is gestoord, je hebt slaapproblemen, je bent gauw geprikkeld en je bent eigenlijk overal bang voor. Het kan ook zijn dat je erg vaak controleert of deuren gesloten zijn, of je wast je handen zo vaak dat je er echt last van hebt. De handelingen kosten veel tijd en je schaamt je ervoor. De meeste mensen die last hebben van dit dwangmatig handelen en denken beseffen dat hun gedrag niet rationeel is, maar toch blijven ze hun dwangmatige handelingen uitvoeren om te voorkomen dat er iets ernstigs gebeurt. 
  • Somberheid; Je voelt je somber en de situatie lijkt uitzichtloos, je kunt eigenlijk niet goed verklaren waarom dat zo is. Misschien heb je er zelf wel wat aan proberen te doen maar uiteindelijk lukt het toch niet meer om zelfstandig uit die nare situatie te komen.
  • Stressklachten, vastlopen in studie of werk; burn-out problematiek; Je bent geprikkeld of misschien zelfs agressief, je hebt last van hartkloppingen en hoofdpijn. Het slapen gaat niet goed en je piekert. Je hebt het idee dat je niets meer goed doet, en bij niemand de steun krijgt, die je nodig hebt bij al je onzekerheid en spanning.
  • Negatief zelfbeeld : Van je zelfvertrouwen is nauwelijks wat over; je hebt faalangst, je bent bang om fouten te maken, en je voelt je eigenlijk niet goed genoeg om te functioneren. Vanuit je negatieve zelfbeeld durf je eigenlijk niets meer te ondernemen.
  • EMDR bij verwerking van traumatische gebeurtenissen, verlies en rouw; Je kampt met verdriet en eenzaamheidsgevoelens. Je weet niet hoe je met de negatieve ervaringen moet omgaan en je kunt ze geen plek geven. EMDR is een techniek om de negatieve ervaringen te verwerken.
  • Verslavingsproblematiek; Als je meer drinkt, meer eet of vaker drugs gebruikt dan je eigenlijk wil. Kortom je voelt je afhankelijk van een bepaald verslavingsgedrag. Je neemt je telkens voor om je te beheersen maar het is te moeilijk en je valt steeds terug. Je bent dan erg teleurgesteld in jezelf; je wordt er somber van. Dit roept dan juist weer verslavingsgedrag bij je op.
  • Coaching; Je hebt weinig zelfvertrouwen en je hebt last van faalangst. Je vindt het moeilijk om keuzes te maken. Dit leidt tot overmatige stress en chaos in je hoofd. Er ontstaan conflicten, zowel privé als op het werk. Het piekeren houdt maar niet op over te nemen beslissingen, je hebt keuze stress, of je blijft malen en krijgt spijt over beslissingen de je hebt genomen. 

Heb je vragen hierover of wil je een afspraak maken? Bel gerust of stuur even een mail, dan antwoord ik je zo snel mogelijk.