Over mijzelf

Als psycholoog/praktijkhouder van Praktijk voor Psychologie ANTRAS stel ik me graag voor, ik heet Hanny van Winkel-Holleman. Ik ben in Nijmegen geboren en opgegroeid, en woon al jaren in Malden bij Nijmegen. Ik ben getrouwd en moeder van drie inmiddels volwassen kinderen. Ik ben van jongs af aan zeer geïnteresseerd in mensen en in wat hen beweegt tot hun gedrag. Dat was dan ook de reden om de studie Sociale Wetenschappen destijds te beginnen. Met de komst van kinderen ben ik hiermee gestopt. Zodra onze kinderen wat ouder waren heb ik mijn studie Psychologie dan toch weer opgepakt en afgerond. Psychologie Praktijk Antras Malden ben ik in 2014 gestart. Mijn vak is mijn passie, en met mijn universitaire opleiding en ruime werkervaring als psycholoog vond ik het toen een goed moment een eigen praktijk op te starten in Malden bij Nijmegen. De naam ANTRAS heb ik gekozen omdat het vertaald vanuit het Latijn mijn meisjes achternaam (Holleman) vormt. En ook op die gedreven en creatieve manier zet ik voor elke cliënt een persoonlijke behandeling in. Ik baseer mij op het geven van respectvolle richtinggevende therapie vanuit verschillende wetenschappelijke theoriëen. Ik ga ervan uit dat een persoon met de juiste psychologische hulp het leven weer durft aan te gaan, hoe slecht, angstig of wanhopig men zich eerder gevoeld heeft.

Ervaring bij behandeling relatieproblemen, stress, burn-out, verslaving en angst

Als psycholoog NIP heb ik veel ervaring opgebouwd. Zo werkte ik ruim vier jaar in een eerstelijnspraktijk in Nijmegen maar ook in de complexe zorg heb ik mijn sporen verdiend. Ik heb op de afdeling Klinische Psychologie van een ziekenhuis in Nijmegen ervaring opgedaan, vervolgens als psycholoog in een TBS kliniek, en later op een Angstpolikliniek. Ook heb ik meerdere jaren  als psycholoog in een  verslavingskliniek gewerkt en was ik drie jaar  behandelaar in een Jeugdzorg Plus instelling. Mijn psychologie praktijk Antras combineer ik met mijn werk als bedrijfs psycholoog bij ArboUnie. Eerder ben ik lid geweest van de coöperatie TVN (Thuiszorg Nijmegen) als ambulant specialistisch behandelaar.

Enkele van mijn behandelmethoden zijn: Cognitieve Gedragstherapie, Emotionally Focused Therapy (EFT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), EMDR, Motiverende gespreksvoering; Ondersteunende gesprekken bij verlieservaringen en rouw.

Ik heb een positieve instelling; ik ben laagdrempelig, gemakkelijk toegankelijk en maak respectvol en integer contact, en ik kan op een positieve manier de cliënt enthousiast maken om zijn probleem aan te pakken en te durven veranderen naar een leven dat in balans is. 

Werkwijze

Ik doe mijn werk met veel enthousiasme en energie. Mijn werkwijze is erop gericht om mensen eerst inzicht te laten krijgen in hun problemen en dan op een positieve manier te zoeken naar oplossingen, of leren om te gaan met de betreffende problemen in het dagelijks leven. Soms zijn maar een paar sessies nodig om weer vooruit te kunnen.

De (relatie-)therapie die ik geef doe ik met veel empathie maar ik ben ook confronterend.  Bijvoorbeeld als de niet-werkende patronen hardnekkig zijn en de negatieve spiraal op die manier niet doorbroken kan worden. We kijken samen niet naar de beperkingen maar naar de kwaliteiten en mogelijkheden die je in je hebt of die er in een relatie zijn. 

Curriculum Vitae Hanny van Winkel – Holleman

Werkervaring

2014 – heden  Psycholoog ArboUnie 

2014 – heden  Praktijkhouder Psychologie Praktijk Antras in Malden bij Nijmegen  

2017 – 2021  Psycholoog Ambulante Specialistische Begeleiding Coöperatie TVN Nijmegen, onder aanneming ZIZ (zichtbaar InZicht)

2010 – 2014    Psycholoog in een Praktijk voor Psychologie en Coaching in Nijmegen

2011- 2014    Psycholoog Jeugdzorg Plus Otto Gerhard Heldring Stichting in Zetten

2010-2013     Psycholoog Verslavingskliniek Counterpane Goch (Dld); Siebengewald

2010 – 2011    Psycholoog Angstpolikliniek Pro Persona Nijmegen

2008-2010     Behandelcoördinator/behandelaar  TBS-kliniek Pompestichting Nijmegen

2006-2008     Psycholoog afdeling Klinische Psychologie Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen

1985-2007     Teamleider Secretariaat Longafdeling Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen

Opleidingen en Bijscholingen

 • Gymnasium alpha, Mater Dei / Canisius College Nijmegen.
 • Doctoraal Psychologie, hoofdrichting Gezondheidszorg, Open Universiteit Heerlen.
 • Basis Aantekening Psycho Diagnostiek (BAPD)
 • Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie (VGCT) Cure & Care Arnhem
 • EMDR- opleiding EMDR-Centrum Nederland; geregistreerd EMDR-therapeut
 • Emotionally Focused Therapy (EFT)
 • Acceptance and Commitment Therapy ACT-Centrum Nederland
 • Risicotaxatie cursussen

Lidmaatschappen

 • NIP
 • NFG
 • RBZC
 • EMDR-Centrum en Forum Nederland
 • SKJ (Kwaliteitsregister Jeugd)tot 2023